Dragsö – Vägga – Hällevik

posted in: 2014 | 0

Vi lämnade Dragsö på onsdagen och gick tillbaka mot Karlshamn. På vägen tornade åskmolnen upp sig och vi beslutade oss för att gå in i Vägga fiskehamn igen. Åter blev det regn, men inte så stort oväder som förra gången vi var i Vägga. Fick se lite annat än insidan av sittbrunnstältet den här gången. Tog en tur på eftermiddagen till fots längs en fin strandpromenad som går från hamnen in till stan. Passade även på att inhandla lite godsaker från Vägga fiskebutik som ligger i hamnen och det blev räkfrossa i båten på kvällen.

bild20

bild21

I dag, torsdag, gick vi upp tidigt för att komma iväg och för att få rätt vindar för vår seglats vidare ner mot Hällevik. Fick lite sol på morgonen och det var en härlig segling till en början.

bild22

Seglade på i en kryss, men tyvärr vred sig vinden för mycket och till slut tog vi till motorn. Kom fram till Hällevik vid lunchtid. Hällevik är en trevlig hamn och här har vi varit förut. Tyvärr så har vi åter en dag med mindre bra väder för vår smak och regnet har duggat tätt. Blev en dag med mycket yatzy, läsning och kortspel istället för sol och bad.

Leave a Reply