Simrishamn – Åhus

posted in: 2014 | 0

Tisdagen bjöd på ett stilla väder när det var dags för oss att lämna Simrishamn. Siktet var inställt på Åhus. Vi gjorde ett tappert försök i början att segla men insåg snabbt att det var lönlöst. Med motorgång och autopiloten inställd på ett sjömärke ca 4 timmar bort kan man ta det rätt lugnt och bara njuta av tillvaron (trots motorljudet).

Bild1

bild 7

Åhus var en mysig hamn trots att man passerar Åhus Industrihamn vid inseglingen. Man kan ligga på norra sidan som är stadssidan alternativt på södra sidan som är C4SS, Kristianstads segelsällskaps hamn. Vi valde södra sidan och kan varmt rekommendera detta till andra. Det finns en gångbro över ån en bit längre upp. Det tog ungefär 15 minuter att promenera in till torget men det var det väl värt när vi fick se storlekarna på glassarna i glasskiosken på torget.

bild 3

bild 5

Åhus ligger en bit in i Hanöbukten och är kanske inte hamnen man bara kommer till, men vi kommer ta oss hit igen.

Leave a Reply