Vägga fiskehamn – Ronneby Kärön

posted in: 2014 | 0

Fredagsmorgonen bjöd på strålande sol. Vi kastade loss med vetskapen om att vädret skulle bli sämre enligt alla prognoser och vi skulle troligtvis inte hinna i hamn innan regnet skulle komma. Något regn blev det inte utan strålande sol hela dagen. En dag som blev full av aktiviteter. Erik styrde oss genom farleden från Karlshamn till Ronneby.

bild 1

 

Först la vi till på Ronneby Ekenäs hamn där vi tidigare varit. När vi sedan provade vår jolle var vi iland på Kärön som ligger mitt emot Ekenäs. Vi har tidigare trott att denna sidan saknade faciliteter som dusch och el men det visade sig vara fel. Efter jolleturen förflyttade vi oss istället över till Kärön där vi legat ensamma hela dagen.

bild 2

DSC_0126

Kärön är mysig och har en restaurang samt en kiosk. Även en liten strand finns det. Barnen doppade sig trots endast 18 grader i vattnet, men är det sommar och semester så ingår det bad. Framåt kvällen blev det fiske för Erik, tyvärr ingen fiskelycka den här gången. Cornelia roade sig istället med nagelmanikyr.

DSC_0129

DSC_0134

 

Leave a Reply