3-dagar Karlskrona Dragsö

posted in: 2014 | 0

Eftersom vi tycker att Dragsö hamn i Karlskrona är den trevligaste gästhamnen vi hittills besökt i Blekinge stannade vi här i tre dagar den här gången. Vi hade tur med vädret vilket gjorde att det blev tillfälle för både bad, glassätande, fiske, promenader, grillning, minigolf och ren avkoppling i solen. Fick även besök en eftermiddag av nästan alla i familjen Rigby då de hade vägarna förbi.

DSC_0152

 

DSC_0155

bild 11

Tog även en promenad uppe i den välfotograferade kolonistugebyn Brändaholm som ligger intill hamnen. Fick berättat för oss att det från början endast var en egen ö utan landförbindelse. Det var endast en klippö utan jord eller växtlighet. På 1920-talet rodde man över till ön och hade hinkar med sig fyllda med jord och så byggde man så småningom upp kolonibyn.

DSC_0170

Leave a Reply